Když jde o záchody, s kreativitou to nepřehánějte

12.2.2023
Tímto příspěvkem bych rád veřejně poděkoval všem provozovatelům restauračních zařízení, kteří jsou při označování toalet konzervativní, až staromódní. Zůstaňte prosím takoví, jací jste.

Nevím, jestli se vám to taky někdy stává, ale mně občas jo. A poslední zážitek je relativně čerstvý.

S kamarádem, se kterým jsme se roky neviděli, jsme si zašli do jedné sympatické pražské hospůdky. Čas příjemně plynul, bylo o čem povídat, pivo bylo jako křen. 🍺🍺

Nechci zabíhat do detailů, ale nakonec se stalo to, co se stát muselo. Přišel čas vybalancovat příjmy a výdaje.

Po celkem dlouhé a strastiplné cestě mě šipky dovedly až k dvojici dveří a mě čekalo klíčové rozhodnutí: Kudy teď?

Problém nespočíval v tom, že bych snad neměl jasno ve své genderové příslušnosti, ale v podobě inkriminovaných návodných obrázků.

Místo klasického piktogramu pána a paní, obrázku cylindru a apartního dámského kloboučku, případně prachsprostého nápisu MUŽI a ŽENY na mě zíraly dva téměř totožné obrázky hraničící s abstrakcí.

Pochopil jsem, že jsou na nich dvě bytosti, ale opravdu jsem nedokázal rozeznat, jaký je v nich rozdíl, natož jaké pohlaví vlastně představují.

(Rád bych zdůraznil, že jsem na příslušné místo došel po svých a mozek mi fungoval natolik dobře, aby mi správnost mé volby nebyla lhostejná.)

Nakonec mě vysvobodila jedna dáma, která zrovna z jedněch dveří vycházela. Mé dilema tak bylo vyřešené.

Kamarád mi dodatečně vysvětlil, že jedna z oněch prapodivných bytostí má vysoké podpatky. Skvělé, příště už budu vědět. 🙄👍

Děkuji všem toaletním tradicionalistům

Nechci, aby tenhle příspěvek vyzněl jako nějaký zpruzený hejt (celkově jsme byli s úrovní navštíveného zařízení navýsost spokojení). Spíš bych rád upřímně poděkoval všem restauratérům, kteří v zásadních otázkách ctí tradiční hodnoty. 😊🙏

P. S. Obrázek je žel pouze ilustrační (kéž by v reálu vypadalo označení nějak takhle).

P. P. S. Tento text je lehce upravenou verzí mého původního příspěvku na LinkedInu. Pokud máte s toaletami nějakou podobně hrůzyplnou zkušenost, směle se připojte k ostatním diskutujícím.

Kreslit neumím...

... ale napíšu vám texty, které čtenáři pochopí i bez nápovědy.

Chci srozumitelné textyChci srozumitelné textyChci srozumitelné textyChci srozumitelné textyChci srozumitelné texty
Kliknutím na „Povolit cookies“ souhlasíte s ukládáním cookies na vašem zařízení. Neznamená to žádné sledování ani nevyžádanou reklamu, jen mi to pomůže s hladkým chodem webu.